Förra veckan fick vi med en stor zucchini hem från våra fina vänner Annas och Jonas stora trädgårdsland och det stod givet att kvällens middag skulle bli vegetariska biffar! Och då zucchini är i säsong så tänkte jag bjuda på det smarriga receptet som faktiskt är en underbar vegetarisk vardagsrätt.
ZUCCHINIBIFFAR
ca 3 portioner1 paket kikärtor
2 ägg
1 medelstor zucchini
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflingor
1 krm vitpeppar
3 krm salt
2 msk citronsaft
1 tsk fiberhusk
0,6 dl durramjölSila av kikärtorna och skölj ordentligt innan du lägger i dem i en skål ihop med äggen och stavmixar det till en slät smet. Riv zucchinin och krama ur vattnet, lägg sedan i den i kikärtsblandningen ihop med pressad vitlök, kryddor, durramjöl och fiberhusk – vispa till en jämn smet. Pressa därefter ner citronsaften och låt smeten stå och dra ihop sig i 15 minuter. Forma till biffar och stek i olja/smör på medelvärme i ca 4 minuter per sida. Servera gärna på sallad/tomatsallad, med tzatziki och/eller sötpotatisklyftor/ris.
Comments