top of page
hej388

Underbar ugnspannkaka (glutenfri + LCHF)

God morgon, hoppas ni har haft en fantastisk start på veckan! Idag tänkte jag bjuda på receptet på en underbar ugnspannkaka -en riktig husmansklassiker i ny tappning utan gluten, ytterst låg i kolhydrater och LCHF. Inte bara supergod utan även snabb att tillaga och mättande då den håller blodsockret i fint skick. Här hemma älskas den av oss alla tre, både som lunch, matlåda och middag!


UGNSPANNKAKA

6 portioner

3 paket bacon

150 gram riven mild ost

10 ekologiska ägg

2 dl grädde

250 gram keso

Strimla baconen och knaperstek i en stekpanna. Lägg dem sedan i botten av en ugnsfast form och fyll på med den rivna osen. Mixa sedan äggen, grädden och keson med stavmixer eller i matberedare till en jämn smet som du breder ut i formen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Klart! Serveras gärna med rårörda lingon eller sockerfri lingonsylt.

307 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page