Som ni vet jobbar jag som yogalärare på ett fantastiskt ställe (Vårt Alternativ i Norrköping) där hälsa verkligen står i fokus. Idag tänkte jag bjuda er på ett smarrigt sopprecept med sting i som mina kollegor Marie och Kristina lagade i våras -het tomatsoppa med smak av lime och chili! Utan mjölk, gluten eller knasiga tillsatser.
THAILÄNDSK TOMATSOPPA
3-4 portioner
2 cm ingefära (skalad)
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 liten chili
400 gram tomater (färska eller krossade/passerade)
400 gram kokosmjölk
1 msk tamarisoja
1 lime (saft och skal)
stor nypa salt Börja med att hacka lök och vitlök och fräs lite lätt i en större kastrull. Häll därefter i kokosmjölken, tomaterna, chilin och stavmixa slät. Låt den sedan stå och puttra på plattan i ca 20 minuter innan du smakar av med soja, salt och lime. Servera gärna med ett gott bröd (ex mitt durra- och teffbröd).
Comments