Här ska ni få ett enkelt recept på rysligt god sushi -med blomkål istället för ris! Vi gör dem i makis (rullar) och även om de är lite bökiga att skära i så blev de minst lika goda som ”vanlig” rissushi, men man slipper en hög sockersötat ris. En riktig nyttomåltid med andra ord. Även perfekt att ta med sig som jobblunch då man slipper värma upp den.
Gudomligt god rislös sushi ”Receptet” är väldigt enkelt och det enda som sätter stopp för innehållet är din fantasi. – Kallrökt lax – Avokado – Gurka Philadelphiaost (ÅH, det är så gott i sushi!) – 1/2 Blomkålshuvud – Sjögräsblad (finns i matbutiken)/salladsblad att rulla dem i Hacka blomkålen i små, små bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ”bred” på blomkålen på sjögräsbladet/salladsbladen/laxen i ett tunt lager (detta istället för ris). Lägg i mitten gurkan/avokadon/önskat innehåll som en vertikal linje rakt över, dock inte för tjock. Bred på philadelphiaosten över ”strecket” av gurka/avokado/önskat innehåll. Rulla sedan försiktigt ihop, vira in i folie och låt ligga i kylen någon timme. Ta bort foliet och skär rullen i bitar försiktigt. Så gott!
Comments