top of page
hej388

Raw äppelpajsbollar


Måndag idag och den har startat så himla skönt! Vivianna vaknade vid 06.00 för lite morgonamning (hon sover nu mycket bättre men vaknar fortfarande ett par gånger per natt, så nattamningsstoppet har gått relativt smidigt hittills) och somnade om i ytterligare en timma – vilket gav mig en chans att plugga. Idag ska vi rensa i barnens garderober och prismärka alla urväxta kläder (har så många lådor med barnkläder från dessa tre år) för att sälja vidare för en billig peng. Med hösten kommer alltid ett sug efter rensning och storstädning, jag älskar den energin!

Och då detta verkar vara äpplenas år så tänkte jag att vi fortsätter med himla smarriga och nyttiga recept med äpplen in. Att just ta tillvara på säsongens grödor är ju bland det bästa för såäl miljö och hälsa som ekonomi. So here we go! Vi kickstartar veckan med ett underbart raw bollrecept med smak av äppelpaj. Japp, vi förstår ju alla att detta är ett bakmåste! Och som alltid så slänger du ihop dessa på ett kick. 🙂 Vill du så kan du slänga i hampaprotein, vilket gör dem ypperliga som energiboost innan eller efter träning! Ha en fantastisk dag!

RAW ÄPPELPAJSBOLLAR ca 20 stycken1 äpple 1,5 msk äkta kanel (köp äkta kanel här) 2 tsk kardemumma 10 färska urkärnade dadlar 1/2 dl kokosolja 1,5 msk agave/honung* 2 dl cashewnötter 3 dl glutenfria havregryn Ev. 2 msk hampaprotein (jag använder detta) En stor nypa havssalt (jag använder detta) *Ej vegansk Börja med att skära äpplet i små bitar, ca 0,5 cm x 0,5 cm ungefär, och ställ åt sidan.

Ta fram en kraftfull matberedare och lägg i dadlar, kanel, kardemumma, kokosolja, sötning, cashewnötter och 2 dl av havregrynen – mixa till en jämn smet. Lägg sedan i äppelbitarna och resterande havregryn och blanda med händerna (detta för att äpplen och havregryn inte ska mosas utan skapa lite tuggmotstånd). Rulla till bollar och förvara i kylen.

212 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page