Vad sägs om en urläcker tzatziki gjord på rödbeta? Basen är cashewnötter och smakar ljuvligt! En lite roligare och snyggare twist på den traditionella grekiska röran. Hoppas det ska smaka!
RAW RÖDBETSTZATZIKI1 skål 2 dl cashewnötter1,5 dl kallt vatten + vatten till blötläggning1 tsk äppelcidervinäger1 tsk citronsaft1 vitlöksklyfta1/2 gurkasalt + peppar1 bit (ca 2-3 cm) skalad rödbeta _________________________Börja med att blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 4 timmar och gärna över natten (lägg dem i en skål och fyll på med vatten så att de täcks). Häll av vattnet och mixa cashewnötterna ihop med 1,5 dl vatten, äppelcidervinägern, citronsaften och vitlöksklyftan till en jämn och krämig konsistens (tar ett par minuter så har tålamod). Riv gurkan och rödbetan och blanda ner ihop med kryddorna. Serveras kall!
Comments