top of page
hej388

Raw melontårta

Ännu en sommartårta var det här! Denna härlighet är enkel att ”slänga ihop” (om än lite pysslig) och passar ypperligt som festlig dessert, exempelvis till midsommar! Då den inte kräver någon sötning utan är naturligt söt som den är så tycker jag dessutom att den är ett perfekt alternativ till barn. Om du äter mejerier kan du med fördel spackla in melontårtan i vispad grädde – se mitt inlägg här för mer inspiration.


RAW MELONTÅRTA

ca 5,6-6 kilo vattenmelon (gärna en större) 1 grillspett i trä valfria bär och frukter som garnering eventuellt mörk choklad (eller smält kokosolja, rå kakao och lite honung/lönnsirap/agave) som klister (men inget måste)

Börja med att skära bort skalet från vattenmelonen och skär den i två till fyra bitar utmed bredden. Skär den sedan i runda, platta former som tårtlager och placera den största på ett tårtfat. Trä ner grillspettet i mitten och placera de andra bitarna i storleksordning störst till minst på spettet som stöd. Dekorera genom att lägga på frukter, bär, blommor, fina blad och behöver du ”klister” så rekommenderar jag smält mörk choklad. Serva den kylskåpskall!

47 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page