Ni vet det där starka sötsuget som kräver sin chokladfix?! Detta är din go-to-cake! Min raw chokladmoussetårta är tillfredsställande god, krämig och mättande. Den är en festlig dessert och gör ett utmärkt jobb som både finfika och fredagsmys. Att den dessutom innehåller väldigt mycket vitaminer, antioxidanter och välgörande fetter för vår hälsa gör ju inte saken direkt sämre… Den är rå, utan vitt socker, gluten, mjölk eller ägg. Oroar du dig över mängden honung? Minska gärna vid behov och tänk på att denna mastiga tårta är så mättande att du bara behöver en liten godbit. 🙂 Serveras med fördel ihop med vispad grädde eller kokosgrädde.
RAW CHOKLADMOUSSETÅRTA
Botten
2,5 dl sötmandel
11 dadlar urkärnade och färska
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 msk honung/agave
2 tsk vatten
Mixa mandel, dadlar, kakao, honung och vatten i en mixer tills det blir en smulig smet. Tryck ner smeten i en mindre springform, alternativt använd halva formen av en standardstor. Ställ in i frysen.
Moussen
3 mogna avokados
0,7 dl honung (minska gärna för mindre sötma)/agave
1,25 dl kakao
1 krm salt
Mixa avokados, honung, kakao och salt till en slät smet (tar ca 5-8 minuter). Bred ut över bottenlagret och ställ in i kylen i 30 minuter. Voila!
Commentaires