top of page
  • hej388

Raw chokladbrownie med chokladfudge

TACK för alla fantastiskt fina grattishälsningar och fina ord, mitt hjärta smälter en aning. Gårdagen spenderades med festmiddag i gott sällskap och jag passade på att bjuda gänget på ett buffébord fyllt med gottigheter. Naturligtvis utan socker och gluten. Till dessert serverade jag bland annat min makalöst goda raw chokladbrownie (nytt recept) med chokladfudge (ja ni hör ju… midsommarfikan är räddad!) och mina bananmuffins med jordgubbsfrosting. Ni ska självklart få recepten på de bägge och resterande goda maträtter som buffébordet förgylldes med. Vi börjar med denna superbrownie, som kan vara bland det bästa jag någonsin lagat. Den är inspirerad av min amerikanska favoritbrownie, men omgjord till Rawfood och paleovänlig. Inget vitt socker, gluten eller mejerier. Däremot är den väldigt god och innehåller en hel hög med nyttoämnen och fina fetter. Gör med fördel dagen innan då den blir godare ju längre den får stå och safta till sig. Går jättebra att halvera receptet men detta täcker en normalstor brödform.

RAW CHOKLADBROWNIE Ca 12 bitar

4 dl valnötter 4 dl färska dadlar (urkärnade!) 1 dl kakao 2 msk jordnötssmör (eller mandelsmör) 0,25 tsk salt 3-4 tsk vatten

1. Lägg valnötterna i en mixer/stavmixa tills de är genomhackade till ett grovt mjöl (går väldigt snabbt). 2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en klibbig smet. 3. Tryck ut degen i en form (en avlång brödform är perfekt klädd med papper i botten). Ställ i kylen/frysen medan du gör chokladfudgen.

CHOKLADFUDGE 1 mogen avokado 1 frönen från en vaniljstång eller 1,5 tsk vaniljpulver 3 msk kakao 3 msk blomsterhonung/ agave 1 msk kokosolja

Mixa alla ingredienser i en mixer/stavmixa till en slät smet utan avokadoklumpar. Bre ut fudgen på brownien och ställ in i kylen för att stelna. NJUT! Ät som den är eller toppa med lite vispad kokosgrädde/grädde med en jordgubbsskiva.


32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page