Finns det någon mer som gillar nutella? Tänkte väl det! 🙂 Denna godbit mixar ljuvligt smakerna hasselnöt och choklad, är proppad med nyttigheter och är smidig att slänga ihop. Vill du ha den mer lik nutella så rekommenderar jag att du ökar mängden honung/agave. Jag använder en mindre springform för att få till lite höjd, men givetvis fungerar det med en i vanlig storlek.
RAW HASSELNÖT- & CHOKLAD CHEESECAKE
ca 8 bitar
Botten:
2,5 dl hasselnötter
25 dadlar (gärna blötlagda 10 min i hett vatten för att bli mjuka)
0,75 dl kakao (gärna rå)
en stor nypa salt
Mixa allt till en jämn smet och tryck ut i en springform. Ställ in i kylskåpet.
Fyllningen:
5 dl cashewnötter (blötlagda i minst 6 timmar)
0,75 -1 dl honung/agave (smaka av)
1,25 dl vatten
1/2 tsk salt
1,25 dl kokosolja
1,25 dl kakao
1/2 dl hasselnötssmör (eller mixa 1 dl hasselnötter+en stor klick kokosolja till ett slätt smör)
Börja med att mixa cashewnötter med vatten tills det blir en slät smet, det kan ta en bra stund (ca 6-7 minuter). Tillsätt sedan kokosolja, kakao, sötning, salt och hasselnötssmör till en jämn smet. Häll ut smeten över botten i springformen och ställ in i kylen i minst 6 timmar. Servera kall. Njut!
Comments