top of page
hej388

Morotskakemuffins med cream cheesefrosting (utan gluten, vitt socker och delvis mjölk)

Här kommer den första av godsakerna från muffinsbuffén som jag bakade i helgen – jag utgick dels från egna favoriter och de smaker som ni önskade under förra veckan. Dessa är perfekta både som fika, festlig dessert och även lite lyxigare mellanmål. Själva muffinsen i sig är även utan mjölk medan frostingen har en bas av ekologisk färskost. Dessa rök snabbt här hemma! Dessutom är de enkla att slänga ihop för en improviserad fika. Hoppas de ska falla er i smaken! Bakar du dem? Lämna gärna en kommentar och berätta hur du gillade dem! ♡


 MOROTSMUFFINS MED CREAM CHEESEFROSTING

6-7 stycken

3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl) 2 dl mandelmjöl 75 gram tärnat smör ( kokosolja för mjölkfritt) 1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk 0,75 – 1 dl honung (jag har 0,75) eller agave 1 tsk bakpulver 2 ägg 2,5 dl riven moro 1/2 tsk havssalt 1,75 tsk kanel (välj alltid äkta kanel – dvs ceylon), 0,75 tsk mald ingefära + 1,25 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.

FROSTING

80 gram mjukt smör 75 gram färskost (utan tillsatser) 0,25 msk citronsaft 0,6 dl honung eller agave en stor nypa vaniljpulver

Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, sötning och vaniljpulver till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen. Riv gärna lite morötter över för dekoration. Njut!

302 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page