top of page
hej388

Kyckling med krämig pestosås ( lchf)

Kyckling, basilika och fetaost – kan det någonsin bli fel?! Denna urgoda rätt passar perfekt som vardagsmat då den inte tar lång stund att tillaga och även till bjudning då den är så himla god! Jag serverar den oftast med hirs (naturligt glutenfritt) eller blomkålsris (hackad blomkål som jag kokar upp al dente – LCHF-alternativ) men det går givetvis lika bra med ris.

KYCKLING MED KRÄMIG PESTOSÅS 4-6 portioner 1000 gram kycklingfiléer 2 dl kycklingbuljong 1 dl pesto (längre ner finns mitt recept) 3 dl creme fraiche 1 paket körsbärstomater 1 paket fetaost färsk basilika salt & peppar


Börja med att skära kycklingen i mindre bitar och steka upp lite lätt. Häll sedan i buljongen och låt koka i ca 5-10 minuter. Häll ner creme fraiche, pesto, kryddor och tomater (spara ett par till dekorering) och låt koka ihop i ett par minuter. Ta då av plattan, smula över fetaosten, hacka basilika och strö över ihop med ett par skurna tomater. Och servera!

PESTO

1 kruka basilika

2 mindre vitlöksklyftor

0,75 dl cashewnötter/pinjenötter (mixa till ett mjöl)

1,5 dl olivolja

1,25 dl riven parmesanost

salt + peppar

Häll i allt i en mixer/stavmixa och mixa till en slät såsaktig konsistens. Smaka av med salt och vitlök. Ställ in i kylskåpet.

202 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page