top of page
hej388

Kall skärgårdspaj (glutenfri + lchf)

Kräftskivesäsongen är här och vad passar väl bättre än att berika matbordet med en riktigt god kall skaldjurspaj? Den är himla enkel att svira ihop och smakar verkligen otroligt gott! Passar även perfekt till andra festliga tillfällen och gärna ihop med en grönsallad. Den är LCHF rakt igenom och glutenfri. Hoppas det ska smaka!

KALL SKALDJURSPAJ Pajskal: 3 dl mandelmjöl 1/2 dl kokosmjöl 50 gram rumstempererat smör (eller kokosolja) 1 ägg 1 msk fiberhusk 1/2 tsk salt Fyllning: 2,5 dl creme fraiche 1 dl majonnäs 1 burk stenbitsrom 1 stor rödlök (hackat i småbitar) 2 hårdkokta ägg (hackade i små bitar) 500-750 gram räkor med skal (som du skalar) eller/och en burk kräftstjärtar dill (ordentlig mängd och hackat) + lite för dekoration Börja med sätta ugnen på 200 grader, gör därefter pajskalet genom att blanda ihop alla ingredienser till en deg och klicka ut den i en pajform. Nagga och låt stå i 10 minuter innan du ställer in den i ugnen. Baka i ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.Fyllningen gör du enkelt genom att blanda ihop creme fraiche och majonnäs till en smet, och därefter ha i önskat innehåll och blanda igen. Häll över i det kalla pajskalet och dekorera med exempelvis citronskivor, dill, räkor, tomater eller avokados. Ställ i kylskåpet till servering!

2 382 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page