Idag bjuder jag på ett fantastiskt hållbart och giftfritt tips att berika köket med! Mer naturligt och ekologiskt, mindre plast – så lyder vårt livsstilstänk här hemma. Och sakta men säkert har vi under de senaste fyra åren förbättrat vårt hem avsevärt mycket både ur hälso- och miljösynpunkt. Mindre gifter och mindre belastning för vår jord känns så hälso-logiskt man kan tänka sig. Att plastbanta är ett av de bättre dragen du kan göra och inte minst i ditt kök. För ingen har väl missat att plast innehåller gift och att upphettad plast är genvägen till att låta gifterna läcka ut? Ändå fortsätter vi att förvara vår mat (och gärna i varmt skick) med plastfolie tätt på, vad finns det för lösning där? Jo, en väldigt enkel och smart sådan! Nämligen bivaxdukar – vilket både är enkelt att göra själv, billigare och hälsosammare att använda. Det enda du behöver i materialväg är giftfritt tyg (använd gärna urtvättade gamla lakan) och ekologiskt bivax (annars riskerar du att få bivax med kvalsterbekämpningsmedel, nedanför tipsar jag om ett garanterat giftfritt). Du använder dem att förvara mat med precis på samma sätt som plast- och aluminiumfolie, två hälsobovar som fått hänga med alltför länge i vårt kök.
Lycka till!
Comments