top of page
hej388

Godaste kladdkakan (utan gluten, mjölk eller socker – paleo)

Vad sägs om en riktigt kladdig och oemotståndligt god kladdkaka som råkar vara naturligt fri från gluten, mjölk och tillsatt socker? Denna goding är en stående favorit här på bloggen som är värd att publiceras igen! Jag halverar mängden och kör i en 18 cm springform (bästa storleken) och då den är så mäktig så räcker det enkelt till 5-6 portioner. Njut och ha en fantastisk kväll!

GODASTE KLADDKAKAN 22 cm springform (halvera gärna för mindre storlek – jag tar hälften i en 18 cm form)220 gram urkärnade dadlar

2 dl kokosflingor + lite extra att smörja formen med

4 dl mandelmjöl

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl kokosolja + lite extra att smörja formen med

2 msk honung/agave

6 ägg

Sätt ugnen på 170 grader. Hacka dadlar och blanda sedan dadlar med kokosflingor i en matberedare ordentligt. Tillsätt mandelmjöl, vaniljpulver, kakao och salt och mixa igen, eller blanda för hand. Smält kokosoljan och häll i smeten tillsammans med honung och ägg (obs viktigt att det blir just i denna ordningen) , rör till en slät smet.

Smörj en form med kokosolja och kokos, häll i smeten och grädde i ca 9-10 minuter. Den ska vara kletig när du tar ut den och låt stå i kylskåpet en timme innan servering! Njut!

226 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page