Följ mig gärna på instagram @organicbymommy för mer inspiration
Hoppas att ni har fått en fin start på veckan! Jag tänkte att vi kör ytterligare ett brödrecept då just härligt hälsosamt bröd (som faktiskt smakar bröd) är det som många av er saknar. Vad sägs om fluffig formfranska á la Paleo och LCHF, utan gluten eller mjölk? Perfekt som basen i smörgåstårta (japp, ett hejdundrande gott recept på det utan mjölk/gluten kommer upp även det i veckan)! Och toppen som rostbröd/toast, vilket jag vet är något som ofta efterfrågas av småfolket. Hoppas det ska smaka och ha en underbar dag!
FORMFRANSKA
1 limpa 3,5 dl mandelmjöl
1 dl durramjöl/ kokosmjöl*
1 dl sesamfrön + lite extra till insmörjning av form
1 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
2 tsk salt
1 msk äppelcidervinäger
6 ägg
3 dl mandelmjölk* (eller annan vegetabilisk mjölk)
1 dl kokosolja (smält) + lite extra till insmörjning av form*välj detta alternativ för LCHF/PALEO
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i skål nummer 1. Vispa äggen fluffigt i ett par minuter i skål nummer 2. Häll sedan i den smälta kokosoljan + äppelcidervinägern i skål nummer 1 och vispa. Häll därefter i äggsmeten och vispa igen. Smörj en brödform med kokosolja och häll i lite sesamfrön, häll därefter i smeten och sprinkla över ytterligare lite sesamfrön. Baka brödet i mitten av ugnen i 45 minuter, ta sedan ut det och låt det stå kvar i formen i 5 minuter innan du vänder upp det. Låt det svalna helt (gärna på galler) innan du skär upp det. Njut!
Comments