top of page
hej388

Cupcakes med choklad (utan gluten, vitt socker och delvis mjölk)

CHOKLADCUPCAKES 7-8 stycken

3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl) 2 dl mandelmjöl 75 gram tärnat rumstempererat smör ( kokosolja för mjölkfritt) 1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk 0,75 – 1 dl honung (jag har 0,75) eller agave 1 tsk bakpulver 2 ägg 2 msk kakao 1/2 tsk havssalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i muffinsformar på en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.

FROSTING

80 gram mjukt smör 75 gram färskost (utan tillsatser) 0,25 msk citronsaft 0,6 dl honung eller agave 0,5 dl kakao (gärna rå)

Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, sötning och kakao till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen. Njut!

45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page