top of page
hej388

Chimichangas med krämig sötsursås

Dessa chimichangas är min nya hang up! Simon trixade runt i köket för ett tag sedan och slutresultatet blev dessa oerhört goda gyllende tortillarullar med fyllning av grillad paprika, vegansk färs, vitlök och smält ost. Såsen rörde vi ihop i all hast och den blev pricken över i:et. SÅ GODA, enkla att göra vegetariska eller veganska. Tacofredag har fått stark konkurrens av chimichangakväll! Dessa måste du testa!

Chimichangas

4-6 portioner

4 gula lökar 4 vitlöksklyftor Ca 300 gram grillad paprika (köpes på burk) 500 gram färs (vi kör Anammas vegofärs, men du kan givetvis använda köttfärs) 1,5 msk sötsursås 2 tsk spiskummin 4 tsk oregano svartpeppar och salt 6 dl riven ost (för vegansk så väljer du en smältbar vegansk ost) olja till fritering/stekning (vi använder raps) ca 12 tortillabröd

Börja med att finhacka gul lök och vitlök, och skär paprikan i små kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk. Tillsätt sen i paprika, färs, sötsursås, spiskummin och oregano. Smaka av med salt och peppar och låt blandningen småputtra i ca 25 minuter tills vätskan kokat bort. Ställ blandningen åt sidan och börja fyll dina tortillas:

Ta en tortilla och lägg i fyllning och riven, smältbar ost på ena sidan. Rulla ihop och vik in kanterna. Fäst med tandpetare och lägg rullarna med vikningen nedåt på en tallrik och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter (detta gör att de saftar ihop sig och lättare går att steka utan att de öppnar sig).

Hetta upp olja och stek eller fritera rullarna tills de får en gyllenbrun färg. Servera med vår enkla krämiga sötsursås.

Krämig sötsursås

4 dl växtbaserad eller vanlig crème fraiche 1 dl sötsursås (+- smaka av vilken styrka du vill ha)

Världens enklaste sås! Blanda ihop creme fraiche med sötsurasåsen. Klar!

1 654 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page