Jag älskar att se hur vegetariska recept intar alltfler kök, hur fler vågar testa och hur de förlegade fördomarna om att grön mat är tråkig eller mindre aptitlig börjar suddas ut. Vego är kul, fräscht och nyttigt! Och jag är säker på att vi alla mår bra av att börja lägga till mer grönsaker i vår kost. Idag tänkte jag bjuda på ett recept som jag kom över i helgen då jag bjöds på en god sallad av min vän Lovisa och där dessa bönbiffar utgjorde basen. Såå goda! Jag tänker mig dem som hamburgarebiff i sommar, eller med sallad eller hirs. Jag gjorde min raw tzatziki (vanlig mejeribaserad tzatziki går naturligtvis lika bra) och testade även fram en lite roligare och också supergod ny rödbetstzatziki.
Kikar ni på recepten så ser ni snart att de innehåller edamamebönor (=sojabönor), vilket vi väldigt sällan äter då jag själv inte har landat i min bild av dess hälsoeffekter. Men ibland så, och då är kravet ekologiska då de oekologiska bär med sig ett stort miljöproblem då man tyvärr skövlar stora partier regnskog för att få odlingsyta till just sojaplantage. Suck, jag vet. Men hur som helst, dessa är verkligen hur goda som helst och en perfekt vegorätt! Tack Lovisa!
Comments