Jag skulle vilja börja med att tacka för den fina respons som gårdagens viktiga inlägg fick. Jag blir så glad av era pm och kommentarer. Gårdagen gick i ett och vi gjorde om huset från bombnedslag till välstädat. Idag väntar en heldag i köket med styr inför morgondagens festmiddag då jag fyller år. Har en hel del roliga recept laddat! (: Och idag vill jag presentera mina nyttiga men ÅH så smarriga BANANSCONES – utan gluten, mjölk, socker eller ägg. Detta supermumsiga recept är perfekt både till liten och stor.
BANANSCONES
2-4 portioner
– 2,5 dl havregryn (glutenfria)
– 2 dl havremjöl (mixa havregryn med handmixer)
– 1 dl bovetemjöl – 1,5 dl mandelmjöl
– 1 tsk salt
– 2 tsk bakpulver
– 1,5 tsk fiberhusk/psyllium
– 75 g smör eller kokosolja i fast form
– 3,5 dl vegetabilisk mjölk (jag kör hemgjord havre/cashewmjölk )
-1-2 bananer (gärna riktigt mogna)
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke.
Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Om du använder kokosolja var försiktig med dina varma händer så att oljan inte smälter för mycket, det kan vara bättre att köra ingredienserna i matberedare.
Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev.
Låt degen svälla i ca 10 minuter. Mosa bananerna och blanda i ordentligt.
Forma två runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper. De kan vara riktigt kladdiga och smetiga, ingen fara kör på!
Skåra varje bröd i 4 delar med en kniv och nagga ytan med en gaffel.
Grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen.
NJUT! Skriv gärna om ni bakat dem och vad ni tyckte!
Comments